PENTRU PACIENȚI
DESPRE IMPORTANȚA IGIENEI NAZALE ZILNICE
Nasul cu structura sa uimitoare lucrează neobosit pentru noi în fiecare moment al zilei. Pe lângă faptul că este organul care ne permite să percepem mirosurile, acționează și ca filtru pentru curățarea, umidificarea și încălzirea aerului pe care îl inspirăm. Astfel, nasul acționează ca prima linie de apărare împotriva invadatorilor străini care pătrund în organism prin inhalare.

Nasul trebuie curățat zilnic de agenți infecțioși, alergeni și iritanți.

NORMARIN DAILY – alegerea optimală pentru igiena nazală zilnică.
Atunci când iritanții sau alergenii, cum ar fi polenul și praful, pătrund în nas, ciliile care acoperă mucoasa cavității nazale sunt menite să-i împingă spre gât pentru a fi înghițiți și distruși de acidul gastric.

În plus, moleculele străine sunt detectate de sistemul de apărare al organismului, și la unele persoane aceasta activează celulele specifice ale sistemului imunitar ("mastocite" și "bazofile") care încep să producă substanțe chimice cum ar fi histamina pentru a lupta împotriva invadatorilor. Producerea histaminei provoacă inflamația și iritarea mucoasei nazale și creșterea producției de mucus, lucru care se manifestă prin secreții nazale abundente, mâncărime în nas, tuse sau strănut.
NORMARIN DAILY conține apă de mare naturală sterilă izotonică (0,9%). Acționează prin fluidificarea mucusului și spălarea căilor nazale de particule străine, cum ar fi particulele de praf, polen și alți alergeni. Aceasta ajută la ameliorarea congestiei mucoasei nazale și la restabilirea funcției respiratorii normale a cavității nazale.

NORMARIN DAILY nu provoacă dependență și poate fi utilizat împreună cu alte terapii la copii cu vârsta de la 6 luni și adulți.

Persoanele care suferă în mod frecvent de rinită sau sinuzită pot sesiza că utilizarea regulată a NORMARIN DAILY ajută la scăderea consumului de medicamente.

Pentru mai multe informații despre NORMARIN DAILY vezi pagina.
De ce este atât de importantă igiena nazală zilnică?

Irigarea nazală zilnică (numită și spălare nazală, duș nazal, spălare sinusală, lavaj sinusal și irigare sinusală) cu soluții care au aceeași concentrație de sare ca și corpul uman (soluție izotonică) – curăță mucoasa nazală și menține buna funcționare a acesteia. Spălarea mucoasei nazale contribuie la diminuarea congestiei nazale și la prevenirea infectării cu virusuri și bacterii.