Normarin Moldova

Picăturile nazale - 3 erori în aplicare

Majoritatea dintre noi, la apariția eliminărilor nazale și a nasului înfundat, alergăm la farmacie pentru a procura picături nazale. Cele mai populare opțiuni sunt produsele cu conținut de xilometazolină.

Totul ar fi bine, dar picăturile care reduc congestia nazală, conțin în principal componente care constrictă vasele de sânge (vasoconstrictoare). Aceeași xilometazolină, de exemplu. Astfel de produse au o listă de contraindicații și, dacă sunt utilizate în mod necorespunzător, provoacă o serie de reacții adverse grave.

Vasoconstrictoarele acționează asupra peretelui vaselor de sânge ale mucoasei nazale, determinându-le să se îngusteze, reducând, astfel, edemul și restabilind respirația nazală liberă. A susține că acest efect este exclusiv local este greșit, deoarece medicamentul nimerește în fluxul sanguin și afectează sistemul cardiovascular.

Ce greșeli faceți atunci când utilizați picături nazale?
1) Nu țineți cont de contraindicații.
În orice prospect al medicamentului, veți găsi o listă de afecțiuni în care este contraindicat să utilizați vasoconstrictoare – inclusiv în caz de hipersensibilitate la componentele produsului, hipertensiune arterială, tahicardie, glaucom, tireotoxicoză etc. Adesea se recomandă utilizarea cu precauție în bolile coronariene, diabetul zaharat și în timpul sarcinii și alăptării. Cu precauție - acest lucru înseamnă că în aceste stări doar un medic poate determina oportunitatea administrării medicamentului, dacă efectul pozitiv scontat depășește riscul potențial.

2) Neglijați restricțiile de vârstă.
În ciuda faptului că în prezent există multe picături nazale care pot di utilizate chiar și de la vârsta mai mare de 1 an, din cauza concentrației reduse a substanței active, acest grup de medicamente nu este încă recomandat de către experții internaționali pentru utilizare la o vârstă fragedă (vezi mai mult).
În plus, forma farmaceutică - picături nazale - nu permite dozarea exactă la o administrare, iar un supradozaj poate duce la intoxicație.

3) Utilizare necontrolată.
Conform recomandărilor europene (vezi mai mult), decongestionantele nazale trebuie utilizate timp de cel mult 5 zile. Cu toate acestea, în multe prospecte această perioadă este crescută la 7 zile, sau chiar deloc indicată. Limitarea duratei și frecvenței administrării vasoconstrictoarelor nu este în zadar - aceasta este una dintre cauzele apariției reacțiilor adverse și a consecințelor utilizării decongestionantelor nazale, cum ar fi rinita medicamentoasă. Simptomele rinitei includ tulburarea percepției mirosului, congestie nazală permanentă, dureri de cap, tulburări de somn și multe altele.

Se dovedește că picăturile nazale nu sunt atât de inofensive ...
Ce alternative există dacă aceste remedii sunt contraindicate sau perioada de valabilitate a acestora a expirat, iar eliminările din nas continuă. Una dintre metodele utilizate pe scară largă și care și-a demonstrat eficacitatea în întreaga lume, confirmată și în studii clinice, este irigarea cavității nazale cu soluții saline hipertonice.

Linia de produse NORMARIN ale companiei AICORE include două forme de spray pentru irigație nazală cu soluție salină hipertonică.

Normarin Allergy - creat special pentru rinita alergică: presiune moderată în interiorul flaconului (6,5 bar) și concentrație de 2,0%. Secretul mucoasei în rinita alergică ușor se lichefiază și este îndepărtat împreună cu alergenii atașați de mucoasa nazală. Soluția hipertonică poate reduce semnificativ simptomele de alergie, cum ar fi strănutul, eliminările nazale și congestia nazală.

Normarin Sinus - este destinat tratamentului auxiliar al rinosinuzitei: cea mai sigură presiune (7,5 bar) și o concentrație mai mare de 2,3%. Lichefiază mucusul vâscos, reduce congestia nazală și conduce la restabilirea respirației nazale.

În același timp, soluțiile hipertonice nu au contraindicații și sunt o alternativă sigură a decongestionantelor nazale în timpul sarcinii, la persoanele cu hipertensiune arterială, glaucom, etc.

Compania AIСORE promovează o cultură a consumului responsabil de medicamente și vă încurajează să NU LUAȚI MEDICAMENTE FĂRĂ CONSULTAREA PREALABILĂ A MEDICULUI.

Cu ajutorul produselor cu eficacitate dovedită, AIСORE se străduiește să CONTRIBUIE LA AMELIORAREA CALITĂȚII ȘI DURATEI VIEȚII DUMNEAVOASTRĂ.
Să aveți sănătate!

Citiți mai multe noutăți aici...
NOUTĂȚI