Noutăți

În ciuda faptului că majoritatea timpului am început să îl petrecem în casă, apariția unei rinite ne poate alerta. Chiar în pofida faptului, că conform statisticilor, pe baza datelor OMS, doar în 5% din cazuri rinita apare ca simptom al infecției cu coronavirus.

Dar, acesta nu este un motiv de panică, deoarece rinita poate fi un simptom al răcelii comune, gripei, sau, luând în considerare sezonul, alergiei.

...

Majoritatea dintre noi, la apariția eliminărilor nazale și a nasului înfundat, alergăm la farmacie pentru a procura picături nazale. Cele mai populare opțiuni sunt produsele cu conținut de xilometazolină.

Totul ar fi bine, dar picăturile care reduc congestia nazală, conțin în principal componente care constrictă vasele de sânge (vasoconstrictoare). Aceeași xilometazolină, de exemplu. Astfel de produse au o listă ...

Procedura de spălare a cavității nazale (terapia de irigare) cu scop curativ este prescrisă de către medicii de pretutindeni. Ar trebui să mă spăl pe nas pentru a preveni răcelile și IRVA?

Despre fiziologia cavității nazale.

Nasul omului ...

Pe Pământ, 7 milioane de oameni decedează anual din cauza efectelor poluării aerului. 80% dintre oameni trăiesc în condiții care nu corespund recomandărilor OMS pentru calitatea aerului. Mortalitatea datorată poluării mediului este de trei ori mai mare decât cea provocată de SIDA, tuberculoză și malarie în total.

O echipa de cercetare, care a inclus experți din diferite țări, a confirmat că poluarea anuală a ...

Rinita la gravide este un fenomen foarte răspândit.