Normarin Moldova

Rinita hormonală sau rinita gravidelor

Rinita la gravide este un fenomen foarte răspândit.
Conform statisticilor, de la 30% la 60% dintre femei se confruntă cu rinita cu caracter divers în timpul sarcinii. 

Cea mai frecventă cauză este modificarea fonului hormonal în timpul sarcinii. În acest caz, congestia nazală apare fără alte simptome și uneori persistă pe tot parcursul sarcinii.
Hormonii sexuali feminini - progesteronul și estrogenul - în timpul sarcinii influențează asupra organismului femeii. În special, are loc tumefierea mucoasei cavității nazale (edem), crește cantitatea de mucus produs, căile nazale se îngustează și respirația nazală devine dificilă.


Care este pericolul rinitei la gravide?
Pentru o viitoare mamă pericolul constă în faptul că în cazul edemului mucoasei nazale aerul inhalat se încălzește și se hidratează insuficient. Microcilii din cavitatea nazală încetează să-și îndeplinească funcția. Acest fapt conduce la scăderea imunității locale, creșterea riscului de apariție a bolilor infecțioase și virale ale tractului respirator superior.

Cum se tratează rinita hormonală?
Majoritatea metodelor de tratament sunt contraindicate femeilor gravide. În acest caz, irigarea nasului cu soluție salină va contribui la reducerea simptomelor neplăcute ale congestiei nazale și rinitei.

Unul dintre medicamentele de elecție poate fi Normarin Sinus - o soluție hipertonică sterilă de apă de mare. Irigarea nasului cu soluție salină sau apă de mare este recunoscută drept o metodă sigură și eficientă în tratamentul rinitei și a rinozinuzitei de diverse etiologii.

La interacțiunea Normarin Sinus cu mucusul vâscos ultimul se lichefiază și se elimină mai ușor. De asemenea, acționând direct asupra mucoasei, datorită efectului osmotic, are loc eliminarea excesului de lichid din pereții cavității nazale. Diferența conținutului de NaCl în celulele mucoasei nazale (0,9%) și în Normarin Sinus (2,3%) contribuie la difuziunea lichidului din celule în cavitatea nazală.

Astfel, Normarin Sinus contribuie la reducerea edemului mucoasei și la normalizarea respirației nazale. Se va reține, că deoarece cauza edemului mucoasei este modificarea fonului hormonal, această stare va apărea periodic, iar simptomele vor dispărea după nașterea copilului practic într-o săptămână. Normarin Sinus este un mijloc de a reduce simptomele și de a obține o stare mai confortabilă într-un mod sigur.

Mai mult despre Normarin Sinus

Înainte de a utiliza alte metode de tratament, vă recomandăm să consultați medicul de familie.

Citiți mai multe noutăți aici...
NOUTĂȚI