Normarin Moldova

Congestie nazală fără nasul curgător sau rinită uscată.

Congestie nazală fără nasul curgător - de ce apare și cum să te descurci cu ea.
Există o stare când nasul este înfundat, dar rinoreea lipsește - acest fenomen se numește rinită uscată.

Această afecțiune poate fi însoțită de cefalee severă, senzație de arsură în nasofaringe și sângerare nazală. Problema suplimentară constă în faptul că mucoasa nazală, cand devine uscată, încetează să îndeplinească funcție de protecție - purificarea aerului inhalat, ce poate duce la apariția complicațiilor.

Cauzele rinitei uscate.

  • Administrarea pe termen lung a agenților nazali vasoconstrictanți sau antihistaminici, în special a generației veche, duce la uscăciunea mucoasei;

  • Clima uscată sau aerul excesiv de uscat și poluat contribuie, de asemenea, la uscarea membranei mucoase a cavității nazale;

  • Problemele hormonale, în special creșterea glicemiei, determină uscarea mucoasei nazale;

  • Bolile sistemice autoimune, cum ar fi sindromul Shegren, sunt însoțite de uscaciunea mucoaselor, inclusiv nasala;

  • Spălarea necorespunzătoare zilnică a nasului cu soluții hipertensive poate provoca uscarea severă a membranei mucoase;

  • Rinita uscată poate fi o complicație a keratoconjunctivitei uscate sau a rinosinusitei;

  • La vârstnici, rinita uscată poate fi asociată cu modificări legate de vârstă, se elibereaza mai putin secret nazal și procesul de respirație se perturbeaza.

Cum să hidratați mucoasa și să scăpați de senzația neplăcută?

Vectorul principal al tratamentului pentru rinita uscată conține metodele de hidratare a mucoasei. Unele dintre ele le puteți implementa direct acasă, voi înșivă:

  1. Spalați nasul cu soluție izotonică de cel puțin 1-2 ori pe zi;
  2. Faceti inhalații de abur cu decocții de calendula, mușețel, soluție de sare de mare;
  3. Lubrifiați mucoasa cu suc de aloe;
  4. Luați mai mult lichid.

Aceste metode de acasă vor ajuta la reducerea disconfortului, dar este necesar să va adresați la un specialist. Medicul va evalua starea Dvs. și va determina strategia individuala de tratament, care poate include atât terapie medicamentoasă, cât și fizioterapie.

Rinita uscată este periculoasă din cauza probabilitații dezvoltarii complicațiilor, de aceea este necesar să începeți imediat tratamentul ales de un specialist.

Citiți mai multe noutăți aici...
NOUTĂȚI