Normarin Moldova

Clorul în piscină. La ce ajută spălarea nasului după antrenament?

Înotul este un sport destul de popular astăzi. Exercițiile de înot corectează postura, cresc tonusul muscular, reduc greutatea corporală, contribuie la combaterea stresului și, de asemenea, ameliorează activitatea intelectuală și stimulează potențialul creativ al persoanei.
Probabil, fiecare dintre noi a vizitat cel puțin o instituție municipală sau un club sportiv cu piscină.


Înotul este cu mult mai plăcut când sunteți sigur că apa din piscină a fost dezinfectată. Cel mai frecvent pentru dezinfectarea acesteia este utilizat clorul. Într-o doză adecvată, clorul nu provoacă reacții adverse la vizitatori. Însă uneori doza recomandată de clor nu se respectă și, în loc de emoții pozitive, înotătorul primește ca bonus iritația pielii, conjunctivită, senzație de arsură în cavitatea nazală. Consecințele pot fi și mai severe.

Este păcat sa renunți la vizitarea piscinei, de aceea, se recomandă utilizarea produselor cosmetice sau chiar a medicamentelor pentru a elimina sau ameliora simptomele. Persoanele care practică sportul sunt adepții unui mod sănătos de viață. Cei mai convinși dintre ei sunt sceptici în ceea ce privește utilizarea medicamentelor „în plus”, de aceea, problema persistă.

Pentru a preveni sau elimina efectele secundare ale utilizării apei tratate cu clor, sunt disponibile câteva recomandări:
  • Utilizarea căciulilor și ochelarilor pentru înot;
  • Clătirea minuțioasă a corpului după ieșirea din piscină;
  • Spălarea capului.

Este recomandabilă clătirea nasului cu soluție salină fiziologică sau cu spray pe bază de apă de mare pentru a curăța mucoasa nazală de iritanți. Unul dintre aceste spray-uri este Normarin Daily pe bază de soluție izotonică sterilă de apă de mare.

Normarin Daily este elaborat pentru utilizare zilnică în caz de necesitate. Este adecvat pentru utilizare atât la adulți, cât și la copii cu vârsta de la 6 luni.
La spălare soluția va elimina clorul rezidual sau alte substanțe iritante de pe suprafața mucoasei nazale și o va hidrata. De asemenea, apa de mare manifestă efect antibacterian slab. Volumul flaconului Normarin Daily este de 150 ml. Acest volum de soluție este suficient pentru până la 30 aplicații.

Mai mult despre Normarin Daily

Dacă măsurile descrise nu sunt utile și simptomele progresează, se recomandă consultarea unui medic.

Dacă vizitați piscina în sezonul rece, nu uitați să vă uscați bine părul, să vă ștergeți corpul și să clătiți nasul cu 20-30 minute înainte de a ieși afară. Aceste măsuri vă vor ajuta să evitați hipotermia.

Și fie ca înotul să vă aducă plăcere!

Citiți mai multe noutăți aici...
NOUTĂȚI