Normarin Moldova

Profilaxia infecțiilor respiratorii virale acute (IRVA) —trebuie sau nu să speli nasul?

Despre fiziologia cavității nazale.
Nasul omului este un organ in care aerul inhalat este curățat, încălzit și umezit. Epiteliul căilor respiratorii sunt constituite din două tipuri principale de celule – ciliate si secretorii. Celulele secretorii elimină un secret hidratant care protejează mucoasa căilor nazale. De asemenea, fiecare celulă a epiteliului ciliat al mucoasei nazale are până la 300 de vilozități microscopice numite cili, care, cu ajutorul unor vibrații, îndepărtează secrețiile nazale împreună cu microorganismele.

Ce se întâmplă când bacteriile sau virusurile nimeresc pe mucoasa cavității nazale.
Nasul este poarta de intrare pentru agenții patogeni ai infecțiilor cu transmitere pe cale aeriană sau picături. Odată ajuns în interior, microorganismul se fixează de mucoasa nazală, secretul devine vâscos, facilitând fixarea ulterioară a microorganismelor care continuă să-și exercite efectul destructiv. Acest proces este un cerc vicios, care contribuie la fixarea microorganismelor și creează condiții favorabile pentru colonizarea microbiană.
În cazul funcționării normale a cililor, pentru microorganisme este dificil să se fixeze pe suprafața mucoasei, mecanismele de protecție ale secreției nazale în condiții normale sunt eficiente, dar poluarea aerului, aerul uscat și alți factori duc la disfuncții ale mecanismelor de protecție a mucoasei cavității nazale.

Metode de profilaxie a IRVA și a gripei.
Anterior, metoda principală de profilaxie era vaccinarea. Măsurile antiepidemice în masă și individuale erau subestimate. Aparent, umanitatea a învățat să-și spele corect mâinile abia în ultimele luni - șaizeci de ani mai târziu după primul zbor în spațiu.
Spălarea cavității nazale - terapia de irigare a fost folosită până acum mai ales în tratamentul rinosinuzitei și pentru igiena nazală a bebelușilor.

Cu toate acestea, eficacitatea spălării, nu numai ca metodă tratament, ci și ca măsură antiepidemică, este recunoscută de un număr tot mai mare de profesioniști din domeniul sănătății. Conform unui studiu realizat de M.R. Bogomilsky și T.I. Garashchenko (2007), utilizarea terapiei de irigare a dus la scăderea morbidității la copii în timpul epidemiei.

Esența metodei este de a menține cavitatea nazală în stare curată și umedă, ceea ce reduce probabilitatea fixării microorganismelor pe epiteliu și, de asemenea, reduce concentrația acestora prin spălare mecanică.

Pe baza afirmațiilor de mai sus, spălarea poate fi o măsură de profilaxie a afecțiunilor respiratorii cu transmitere aeriană, dar, desigur, nu poate garanta o protecție de 100%, ca și în cazul altor metode de protecție de tip barieră.În același timp, această procedură este sigură, nu afectează epiteliul și biocenoza in mod negativ și este potrivită pentru orice persoană de orice vârstă.

În plus, reprezintă suplimentarea arsenalului din trusa dumneavoastră cu medicamente. Alegerea este a dumneavoastră!

Linia de produse Normarin este formată din 4 forme de spray-uri nazale. Fiecare formă are caracteristici unice și este adaptată vârstei utilizatorului.

Normarin Baby și Normarin Daily sunt soluții izotonice de apă de mare pentru igiena zilnică și hidratarea mucoasei nazale.

Normarin Baby este un spray nazal special adaptat pentru copiii încă din primele zile de viață, datorită presiunii sigure de pulverizare și actuatorului. Normarin Daily este potrivit și pentru alți membri ai familiei cu vârsta de la 6 luni și mai mari.

Pentru mai multe informații despre Normarin, citiți aici.

Sănătate și răbdare tuturor în aceste momente dificile!

Citiți mai multe noutăți aici...
NOUTĂȚI