Normarin Moldova

Nasul micuțului este înfundat? E normă sau o patologie?

Când bebelușul nu respiră pe nas –  un stres pentru orice mamă. Copilul are un somn întrerupt, nu poate mânca bine, devine neliniștit și plânge frecvent. În așa caz, viața n-are culoare nici pentru bebeluș, nici pentru mamă.  

Ca să înțelegeți ce trebuie de întreprins, pentru început trebuie identificate cauzele acestei stări.  

Din ce cauză nasul este înfundat la nou născuți?

Curgerea nasului și congestia nazală la un sugar este o consecință a unui proces natural, fiziologic. Anatomic, pasajele nazale ale bebelușului sunt scurte și înguste, nasul este ușor aplatizat, iar cavitățile nazale sunt îngroșate. În primele luni, mucoasa nazală secretă o cantitate mare de secreții, astfel încât mama poate observa secreții transparente la bebeluș. Deoarece cavitatea nazală este mică, adesea se întâmplă congestia mucusului, care ulterior se usucă și formează cruste. Iată de ce banala igienă a nasului – umectarea mucoasei și curățarea ei va înlătura această problemă.  

O altă cauză posibilă – infecțiile, care pot fi atât virale, cât și bacteriene. Orice mamă, încă până la apariția temperaturii înalte, va observa schimbarea stării generale a copilului  – oboseală, strănutat, secreții nazale. În acest caz, este necesară consultarea medicului neonatolog sau pediatru, întrucât, pe lângă tratamente locale (irigarea nazală poate fi oportună ), pot fi necesare luarea unor măsuri suplimentare.  

Poate fi prevenită congestia nazală fiziologică?  

 Trăim într-un mediu urban în care aerul este foarte poluat. În plus, iarna, aerul din apartamentele noastre este uscat din cauza încălzirii. Poluanții externi și umiditatea scăzută a aerului interferează cu mecanismul de protecție al nasului. Hidratarea membranei mucoase a nasului și curățarea acesteia la timpul potrivit va ajuta la reducerea cantității de mucus și la evitarea formării crustelor, precum și la creșterea rezistenței la bacterii și viruși.
În ultima perioadă, au apărut pe piață spray-uri pentru irigarea nasului la nou-născuți, dar trebuie să fiți încrezuți că alegerea dvs. este sigură.  

Normarin Baby  – un spray, care va permite să aveți grijă de igiena nasului bebelușului vostru de la 2 luni.


A fost special creat pentru utilizare încă din 2 luni - presiunea de pulverizare este adaptată particularităților anatomice și fiziologice ale vârstei.

Normarin Baby – hidratează sigur și delicat mucoasa nazală, o curăță și ușurează congestia nazală, în caz de răceală.  

Utilizarea regulată a spray-ului Normarin Baby permite reducerea frecvenței îmbolnăvirilor și necesitatea utilizării picăturilor nazale pentru bebeluși.   

Duza confortabilă a spray-ului Normarin Baby asigură o pulverizare delicată,  uniformă, care hidratează eficient cavitatea nazală, iar procedura nu cauzează disconfort.  

Fie ca bebelușul dvs. să respire liber și să se bucure de viață împreună cu dvs.!

Citiți mai multe noutăți aici...
NOUTĂȚI